Klaasje Zevenster
Logo Logo

Voorzieningen in de omgeving

In Amstelveen vind je de dynamiek terug in de vele stedelijke voorzieningen. De stad biedt een keur aan winkels, scholen, sportaccommodaties en culturele instellingen. Voor je dagelijkse boodschappen kun je terecht in het winkelcentrum op loopafstand.

Omdat Amstelveen in de metropoolregio Amsterdam ligt, liggen ook grootstedelijke voorzieningen binnen handbereik. Directe verbindingen van het openbaar vervoer brengen je snel in het centrum van Amsterdam. Met de fiets ben je er even snel. Ook Schiphol is gemakkelijk te bereiken. Handig als je op vakantie gaat of op zakenreis.

Dagelijkse Boodschappen

Op loopafstand van Klaasje, aan de overkant van de Oranjebaan, ligt het winkelcentrum Bankrashof. Voor de dagelijkse boodschappen vind je hier een Deen supermarkt, de Lidl en een Kwaliteit Supermarkt, met Turkse specialiteiten. Ook zijn er in dit winkelcentrum een Kruidvat, een kapper en een schoenmaker gevestigd. Iets verder van de nieuwbouwappartementen, in het Stadshart, kun je voor boodschappen terecht bij onder meer de Albert Heijn, Gall & Gall en Hema, maar ook speciaalzaken zoals Kaashuis Tromp, Koning de Visspecialist en Hergo Slagerij.

Uitgebreid winkelen

Winkelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Stadshart Amstelveen. Stadshart Amstelveen staat voor sfeervol en elegant winkelen met een zeer gevarieerd aanbod aan winkels, zoals de Bijenkorf en Blokker, modewinkels als Miss Etam,  C&A, WE, Zara, Steps, Esprit en Hunkemöller. Ook grote telecomzaken als KPN, Tele2 en Vodafone vind je in het winkelcentrum, net als een TNT postkantoor, verschillende bankkantoren, een ANWB-winkel, reisbureaus, boekwinkels, een fotozaak en speelgoedwinkel Bart Smit. Het is slechts een kleine greep uit het brede winkelaanbod.

Eten & drinken

Trek of dorst gekregen van het winkelen? Het Stadshart biedt vele mogelijkheden voor een hapje of een drankje. Zo vind je er een Douwe Egberts Café, een Délifrance, een heerlijke chocolaterie, een Vitaminboost, Sushitime en een Febo. Voor een gezellige avond uit zijn talloze restaurants en cafés te vinden in het oude dorp van Amstelveen, maar ook in het nabijgelegen Ouderkerk aan de Amstel. De bekendste restaurants in de omgeving zijn natuurlijk 2-Michelinsterren restaurant Aan de Poel, Loetje aan de Amstel, Ron Gastrobar Indonesia en Jaimie van Heije.

Cultuur

Vlak bij het Stadshart, naast het busstation, liggen de bibliotheek, de schouwburg, de bioscoop en P60, hét poppodium van Amstelveen, dat jaarlijks zo’n 45.000 bezoekers trekt voor concerten, clubnachten, workshops en andere evenementen. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij museum Jan van der Togt of bij het Cobra Museum voor Moderne Kunst. Interesse in cursussen, workshops of lezingen? De Volksuniversiteit Amstelland biedt een groot aanbod, zoals teken- en schildercursussen, maar ook kookworkshops en taalopleidingen.

Sport en ontspanning

Amstelveen heeft een groot aanbod aan binnen- en buitensportverenigingen in vele takken van sport. Zo liggen er 2 golfbanen in de buurt: Golfcentrum Amsteldijk (aan de Afslag) en Golfclub AMVJ (aan de Aanloop). Op het naastgelegen sportpark ’t Loopveld (7 minuten met de fiets) zijn onder meer 2 hockeyclubs, een korfbalvereniging en een cricket club gevestigd. Op 10 minuten fietsen, bij het Zwembad de Meerkamp, ligt een nog een uitgebreid sportcomplex met onder meer een tennispark, 2 voetbalverenigingen, en atletiekbaan, hockeyclub en korfbalvereniging.

Recreatie

Rust in de omgeving vind je op zo’n 7 minuten fietsafstand in het open weidelandschap van de Middelpolder, maar ook in de vele parken in de stad, het nabijgelegen Amsterdamse Bos en de Ronde Hoep, één van de mooiste veenpolders van de Randstad. Heerlijk om te wandelen of te fietsen. Maar er  is volop ruimte voor recreatie op of langs het water van de Amstel of het veenmeer en recreatiegebied De Poel.

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?