De architect aan het woord!

10 april '18

Adriaan Mout, partner bij LEVS architecten, is de architect van Klaasje. Van de acht gebouwen die het gebied straks sieren, heeft hij er vijf ontworpen. Met elkaar vormen ze een mooi ensemble in een parkachtige setting. Wat inspireerde hem, waar lagen de uitdagingen en hoe heeft hij ervoor gezorgd dat woonkwaliteit voorop staat? Adriaan vertelt.

In een parkachtige setting

“Ik ging de uitdaging aan om in een redelijk dicht bebouwd gebied lucht, licht en schoonheid aan te brengen. Als je hier straks rondloopt, voel je je niet opgesloten tussen de gebouwen. Het is er groen, veilig en door de autovrije opzet - met in het hart een plein - is de sfeer een beetje Zuid-Europees. Hier voel je je geborgen en is de kans groot dat je je buren kent.”

“Ik heb me voor het ontwerp laten inspireren door de naoorlogse architectuur die je veel in de omgeving ziet. Deze stijl wordt gekenmerkt door beton en baksteen. In Klaasje vormen betonbanden een horizontale belijning die de individuele gebouwen verbindt."

Adriaan Mout

"Deze betonbanden zijn ook gebruikt om uitkragende buitenruimtes te maken die ondanks de riante afmeting toch onderdeel uitmaken van de architectuur. De glazen balustrade draagt bij aan het transparante karakter en zorgt voor vrij zicht. De balkons liggen deels inpandig, waardoor je ook een stuk privacy ervaart.”

“In essentie hebben alle gebouwen dezelfde uitstraling. Toch verschillen ze in nuance van elkaar door de hoogte en door de accenten in de detaillering. De bovenste verdiepingen hebben een gevel van bronskleurig aluminium met een bijzondere profilering, die door de zon een heel mooie glans krijgt, die gedurende de dag steeds anders is. Die accenten in aluminium hebben we trouwens op de bovenste woonlagen aangebracht om een opdeling te maken in het gebouw. Het geheel lijkt hierdoor kleinschaliger. De kozijnen hebben dezelfde tint. Samen met de licht genuanceerde gevelsteen krijgen de gebouwen een heel chique uitstraling.”

  Een groene, parkachtige omgeving
  Welke appartementstype heeft jouw keuze?