Klaasje Zevenster
Logo Logo

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over financiering

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn.

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen de periode zoals in de overeenkomst gesteld de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt betalen uit eigen middelen of de factuur doorsturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorg dragen voor betaling.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

xxx

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris.

Wat is bouwrente?

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar.

Wat is transportrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Ik heb nog een woning te verkopen. Zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van 2 jaar.

Wat zijn de financiële voordelen van het kopen van een nieuwbouwwoning t.o.v. een bestaande woning?

Bij de financiering van een nieuwbouwhuis krijg je een aantal voordelen. Zo kan je voor de financiering van jouw nieuwe huis meer lenen dan voor de meeste bestaande woningen.

Omdat de overheid energiezuinigheid wil stimuleren is afgesproken dat kopers van woningen die energiezuinig zijn, extra financieringsruimte krijgen in de hypotheek die ze willen afsluiten. En dat kan fors oplopen.

Zo heb je bij een nieuwbouwhuis standaard € 9.000 meer financieringsruimte, bij een nul-op-de-meter woning is dit zelfs € 25.000.

Daarnaast hebben de hypotheekverstrekkers vaak ook eigen regelingen om energiezuinigheid te stimuleren. De Rabobank kent sinds kort de Rabo GroenHypotheek voor woningen met een EPC lager dan 0,26.

Verder koop je een nieuwbouwwoning 'vrij op naam'. Dit betekent dat de meeste extra kosten voor de bouw en overdracht van huis en grond al is verwerkt in de prijs van het huis zelf. Voorbeelden zijn de notariskosten voor de overdracht van het nieuwe huis en makelaarskosten. Dit levert je al snel een paar duizend euro op.

Vragen over het gebied

Wat wordt de sfeer van het gebied?

In Klaasje woon je in een groene, parkachtige omgeving, maar toch zeer centraal. De appartementengebouwen liggen in het groen en het binnenterrein wordt ingericht als centrale ontmoetingsplek met parkachtige sfeer. 

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

Jazeker, Klaasje ligt gunstig ten opzichte van het openbaar vervoer. Om de hoek, op nog geen 5 minuten lopen, ligt het metrostation Amstelveen Oranjebaan maar ook bushaltes zijn op loopafstand te vinden.

Waar kan ik informatie vinden over Amstelveen?

Meer informatie over Amstelveen is te vinden op de gemeente website: www.amstelveen.nl. Voor meer geschiedenis over Amstelveen kun je terecht op www.amstelveenweb.com

Welke voorzieningen zijn er voor scholen en kinderopvang in Amstelveen?

Amstelveen beschikt over veel scholen, om de hoek bevinden zich een basisschool, internationale school en een middelbare school.  Ook een kinderdagverblijf bevindt zich op loopafstand. 

Welke sportvoorzieningen zijn er in Amstelveen?

Amstelveen heeft een groot aanbod aan binnen- en buitensportverenigingen in vele takken van sport. Klik hier voor de verschillende clubs in de buurt.

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen aanwezig zoals winkels

Op loopafstand van Klaasje, ligt het winkelcentrum Bankrashof. Hier kun je terecht voor je dagelijkse boodschappen. Lekker shoppen en een hapje eten doe je in het Stadshart van Amstelveen. Dit ligt op fietsafstand van het project.

Wat wordt er naast Klaasje gebouwd? Omliggende bebouwing?

Het project wordt gerealiseerd in een bestaande wijk. Er is momenteel geen andere ontwikkeling in de buurt gaande.  

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf van het gebied?

Je kunt je op deze website inschrijven als belangstellende. Per mail word je op de hoogte gehouden en ontvang je bericht zodra de verkoop van het project is gestart.

Vragen over de wijk

Hoeveel woningen worden er in Klaasje gerealiseerd?

In deze fase worden er  5 woongebouwen met in totaal 146 appartementen gerealiseerd.

Wat voor soort woningen komen er in de wijk?

In deze fase worden  5 woongebouwen met in totaal 146 appartementen gerealiseerd. Drie gebouwen met huurappartementen, 2 gebouwen met koopappartementen (totaal 57 appartementen). 

Komen er ook huurwoningen in het woningaanbod? Zo ja, wie is de verhuurder?

Van de 5 woongebouwen worden 3 gebouwen gerealiseerd met huurappartementen en 2 gebouwen met koopappartementen.  De verhuurder van deze woningen is momenteel nog niet bekend.

Zijn er ook starterswoningen gepland?

Nee, het kleinste appartement in dit project bedraagt ongeveer 95m² met een verwachtte richtprijs van € 450.000,- 

Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

In dit project worden geen sociale koopwoningen gebouwd.

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Je kunt je auto in de ondergrondse parkeergarage parkeren.

Is/blijft parkeren gratis?

Parkeren in de wijk is vooralsnog gratis.  Het parkeerbeleid in de wijk is een taak van de gemeente. Hoe dat in de toekomst eruit ziet , kun je eventueel navragen bij de Gemeente Amstelveen. 

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

Het project wordt in een bestaande wijk gerealiseerd daarom worden er geen nieuwe wegen aangelegd.  

Komt er ook een speeltuin of speelweide?

De appartementen worden omringd door groen en een binnentuin maar er wordt geen speelweide ontwikkeld. 

Is er een honden uitlaatplaats in de buurt?

Amstelveen heeft een hele duidelijke hondenkaart waarop vermeld staat waar je de hond mag uitlaten. Deze is te vinden via: https://www.amstelveen.nl/web/Cultuur-Sport-en-Vrije-tijd/Recreatie-Sport-en-Beweging/recreatiesportenbeweging/Waar-kunt-u-uw-hond-uitlaten.htm

Wanneer start de verkoop van het project?

Momenteel is de verwachting dat de start van de verkoop van de woningen voorjaar 2018 plaats zal gaan vinden.  

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

De appartementen op de begane grond beschikken over een tuin, momenteel zijn de afmetingen hiervan nog niet bekend. De appartementen op de verdiepingen hebben allemaal een balkon.  

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd, zodat ik ze kan bekijken?

Deze woongebouwen ziojn nog niet eerder gebouwd.

Is er al een vergunning om de woningen te bouwen?

Nee, de omgevingsvergunning moet nog worden aangevraagd.  

Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de 1e woningen opgeleverd?

Momenteel is dit nog niet bekend.  

Hoe rijdt het bouwverkeer naar de locatie?

Dat is vooralsnog niet bekend.  

Vragen over de woningen?

Welke makelaar verkoopt de woningen?

De woningen worden verkocht door Lunshof Makelaardij en Eefje Voogd Makelaardij.

Is mijn favoriete woning nog beschikbaar?

Als je vragen hebt over de beschikbaarheid van jouw favoriete woning, of als je direct een optie wilt nemen, neem gerust contact met ons op! Je kunt ons bellen, chatten of mailen. De status van een bouwnummer (optie, beschikbaar, verkocht) kun je ook terug zien op deze website op de pagina woningen.

Zijn er al brochures beschikbaar?

Zodra het project in verkoop is, vind je op deze website de uitgebreide verkoopbrochure. Je kunt deze dan downloaden. Is het project nog in voorbereiding dan is er vaak nog geen brochure. Je kunt je dan vrijblijvend inschrijven als belangstellende en ontvangt een bericht van ons zodra de brochure beschikbaar is

 

Wanneer gaat de volgende fase in verkoop?

Momenteel is de verwachting dat de start van de verkoop van de woningen voorjaar 2018 plaats zal gaan vinden.  

Kan ik een bezichtiging inplannen?

Vooralsnog is dat niet mogelijk simpel weg omdat de woningen er nog niet staan. Uiteraard kun je de locatie zelf wel bezoeken. 

Wie bouwt de woningen?

De woning wordt gebouwd door de aannemer. Je sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is deze aannemer jouw aanspreekpunt.

Welke woningen worden er eerst gebouwd en welke volgen daarna?

Hierover volgt later meer informatie.

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Er zijn mogelijkheden om de woning aan te passen naar eigen wens. Dit geldt overigens meer voor de indeling en het afwerkingsniveau dan de buitenkant van de woning. De aannemer beoordeelt of de gewenste aanpassing past bij het bouwplan en/of deze niet in strijd is met de normen waaraan de woning moet voldoen. De kopersadviseur van de aannemer adviseert je in dit traject. 

Wanneer kan ik bij de kopersadviseur van de aannemer terecht?

Na het ondertekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst kun je met de kopersbegeleider de afbouwopties bespreken.  

Zijn er al prijzen voor meerwerkopties bekend?

Nee, deze zijn nog niet bekend.  

Wordt de woning opgeleverd met een keuken?

Alle appartementen worden opgeleverd met een keuken.

Wie is de leverancier van de keuken?

De leverancier is momenteel nog niet bekend.

Is er een gasaansluiting in de woning?

In de woning is geen gasaansluiting. De appartementen zijn aangesloten op het stadsverwarming.  

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

De appartementen worden met badkamer opgeleverd.

Waar kan ik terecht voor de inrichting van de badkamer?

De leverancier is momenteel nog niet bekend.

Mag ik de woning ook helemaal casco kopen?

Op dit moment is dat nog niet bekend.  

Waar kan ik de plattegronden van de woningen downloaden?

Zodra het project in verkoop is, vindt je op deze website de uitgebreide verkoopbrochure en plattegronden. Je kunt deze dan ook downloaden. Is het project nog in voorbereiding dan is er vaak nog geen brochure of plattegronden. Je kunt je dan vrijblijvend inschrijven als belangstellende.

Welk energielabel heeft de woning/het appartement?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Vragen over Mijn Eigen Huis

Wat is Mijn Eigen Huis?

Mijn Eigen Huis is een persoonlijk account waar je jouw favoriete woningen beheert, documenten kunt downloaden, nieuwsberichten kunt lezen en voorkeuren doorgeeft als de verkoop is gestart. Je hebt maar 1 account nodig voor alle BPD websites.

Waarom is een account van Mijn Eigen Huis nodig?

Met een persoonlijk account van Mijn Eigen Huis zie je in 1 overzicht wat jouw favoriete woningen zijn, geef je digitaal jouw voorkeuren door als de verkoop start en beheer je jouw voorkeuren gewoon online.

Hoe maak ik een account aan?

Een volledige uitleg voor het aanmaken van een Mijn Eigen Huis account, vind je onder Service op de pagina Mijn Eigen Huis.

Waarom moet ik mijn account via e-mail bevestigen?

Om zeker te weten dat jij zelf het account hebt aangemaakt ontvang je een e-mail om je account te bevestigen. Zodra je dit hebt bevestigd kun je inloggen in Mijn Eigen Huis.

Ik heb een account aangemaakt maar krijg geen e-mail om het te bevestigen.

Het kan zijn dat de e-mail in je spam/ongewenste e-mail of junkmail terecht is gekomen.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten.

Geen probleem. In het inlogscherm voer je je gegevens in en klik je op het vraagteken in het wachtwoord veld. Er wordt een e-mail naar je verzonden en kun je een nieuw wachtwoord aanmaken.

Het lukt niet om een account aan te maken.

Check of je gebruik maakt van een geldig e-mailadres. Heb je een vinkje geplaatst bij Privacy Statement? Voldoet je wachtwoord aan de gestelde regels: tenminste 1 kleine letter, tenminste 1 getal, tenminste 1 hoofdletter, tenminste 1 speciaal teken ! # $ % - _ = + < >, minimaal 8 en maximaal 20 tekens.

Ik heb al een account, maar kan niet inloggen. Wat gaat er mis?

- Log je in met het e-mailadres dat je hebt gebruikt toen je een account aanmaakte?
- Ga na of je een geldig e-mailadres hebt. Een e-mailadres moet een @-teken bevatten en mag maar 1 punt achter de @ hebben.
- Het wachtwoord vergeten? Vraag een nieuwe aan.
- Zorg ervoor dat Caps Lock niet is ingeschakeld.

Mijn wachtwoord wordt niet geaccepteerd bij het aanmaken van een account.

Het wachtwoord moet bestaan uit:
- Tenminste 1 kleine letter
- Tenminste 1 getal
- Tenminste 1 hoofdletter
- Tenminste 1 speciaal teken ! # $ % - _ = + < >
- Minimaal 8 en maximaal 20 tekens.

Kunnen mijn partner en ik afzonderlijk van elkaar een account aanmaken?

Ja dat is mogelijk. Echter per (toekomstig) huishouden mag slechts 1 keer ingeschreven worden op de woningen.

Hoe verwijder ik mijn account?

Jouw account kun je verwijderen bij je persoonlijke gegevens in Mijn Eigen Huis. Een account kan alléén verwijderd worden als je niet gekoppeld bent aan een woning. Dat wil zeggen dat je geen koper of optant bent van een woning.

Overige vragen

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Meer voordelen van nieuwbouw.

Wanneer wordt gestart met de bouw?

Zodra 70% van de woningen is verkocht en de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk is, krijgt de bouwer opdracht om het project te bouwen.

Is er overlast te verwachten van de bouw?

Het is nog niet bekend hoe het bouwverkeer gaat rijden. Mocht je hier vragen over hebben dan kan je via de projectwebsite contact met ons opnemen. 

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling/Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.woningborg.nl

Heb ik garantie op de woning en zo ja, hoe lang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg/SWK.

Wanneer ontvang ik het garantiecertificaat?

Het garantiecertificaat ontvang je voor het passeren bij de notaris

Van wie koop ik de woning?

De grond koop je van Bouwntwikkelcombinatie Klaasje Zevenster BV. Je sluit ook de koopovereenkomst met Ontwikkelcombinatie . De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer van het project. De aannemer bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de aannemer terecht.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

In Nederland kennen we vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting van de bouwnummers. We leggen je uit hoe de toewijzing van de woningen in zijn werk gaat op de pagina Woning kopen.

Wat is een ‘optie’ op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor jou is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen.

 

Als ik een optie neem, zit ik dan direct aan de woning vast?

Een optie op een woning is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog bedenktijd?

Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent koopsomindicatie?

Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie. Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% btw) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?